P o l i t i k a     v a r s t v a    o s e b n i h    p o d a t k o v

DONIRAJ

Jana Beltran: To the Moon

10.00 

Jana Beltran je ena vidnejših glasbenih ustvarjalk na področju kantavtorstva pri nas. Njeno delo dobro poznamo predvsem preko glasbe dua All Strings Detached, zadnja leta pa se posveča predvsem solo karieri. Leta 2020 je izdala samostojni prvenec Amoretti (ŠKUC, 2020), na katerem najdemo sedem avtorskih skladb. Napisane v slovenščini in uglasbene z raznovrstnim instrumentarijem (elektro-akustična kitara, električni bas, melodika, pianino…).

Njen novi, čisto svež solo album To the Moon, ki je izšel 22.4. pri založbi ŠKUC, je produciral Chris Eckman. Posnet in situ, tokrat le glas in kitara.

Album z osmimi pesmimi zaznamujejo topla zvočna pokrajina in ekspresivne izvedbe umirjenega tona. Janin minimalistični izraz vzpostavlja slikovite prostore, ki nas zapeljejo v intenzivne čustvene dimenzije.

Netipično, izvirno kantavtorstvo sloni bolj na atmosferskem, reverbiranem zvenu, ki ga ustvarja z elektroakustično kitaro, ojačevalcem in reverbom, kot na tradicionalnih ritmičnih in akordovskih strukturah.

Beltran pravi: “Ti zvočni prostori mi omogočajo kontemplacijo, poglobitev vase. So prostor, kjer se lahko izrazim v lastnem meditativnem tempu in upam, da tudi poslušalec, ki zaide v te kraje, v njih najde kontemplativni trenutek zase.”

Kategorija: