P o l i t i k a     v a r s t v a    o s e b n i h    p o d a t k o v

DONIRAJ

All Strings Detached Septet

10.00 

Duet All Strings Detached se vrača s tretjim albumom Septet, najbolj očarljivim in močnim albumom do sedaj. Posnet v razširjeni sedemčlanski zasedbi, obogaten z atmosferskimi godalnimi aranžmaji in napeto ritem sekcijo.

Duet, ki je bil ustanovljen leta 2013 sestavljata Jana Beltran (glas, elektroakustična kitara) in Vesna Godler (glas, električni bas).
Njuna prejšnja albuma “Heavy Rain” (2014) in “There’s Something Painful About the Pearls” (2017), sta bila sprejeta z navdušenjem tako med poslušalci kot v medijih.  S temnim sodobnim minimalizmom in počasnimi glasbenimi tempi, ki kljubujejo zvočni nasičenosti tega časa, se je duo uveljavil kot prepričljiv, svež glas na slovenski glasbeni sceni.

Album Septet se ne odreka Beltranovi in Godlerjevi estetiki. Njun odličen izbor sodelujočih glasbenikov, izjemne izvedbe ter poglobljeno avtorsko delo so odprli prostor nečemu novemu.
Razširjena zasedba čudovito zaobjema njuna zvočna raziskovanja temnih pokrajin. Ritem sekcija, ki jo sestavljata  Jošt Drašler (električni bas in kontrabas) in Vid Drašler (bobni)  subtilno krepi in širi te tihe čutne pesmi.
Godalni trio Simboličnega orkestra, ki ga sestavljajo Klemen Bračko (viola, godalni aranžmaji), Barja Drnovšek (violina) in Bojan Cvetrežnik (violina) s kompleksnimi, zasvoljivimi melodijami še dodatno razvija presunljiva vzdušja.

Produkcijo in miks albuma je prevzel Chris Eckman (The Walkabouts, The Strange), album je bil posnet v živo brez nasnemavanja v BearTracks studiu z Robijem Bulešićem.

Srčen album, ambiciozen in živ, ki vam bo še dolgo odzvanjal v ušesih.

Izdajo CDja je omogočilo Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana.

Kategorija: