Dobimo se

FESTIVALSKE DEJAVNOSTI

- Bienale mladih ustvarjalcev Evrope in Sredozemlja je edinstvena ciklična prireditev, ki združuje mlade s tega zemljepisnega območja. Na prireditvi se predstavljajo mladi ustvarjalci (do 30 let) z različnih področij umetnosti. ŠKUC je nacionalni koordinator in selektor za Slovenijo. Več informacij na www.bjcem.org.

- Literarno-glasbeni festival Živa književnost je eden prvih festivalov literature in glasbe na katerem se predstavijo domači, tuji literati in različne glasbene skupine. Posebnost, ki Živo književnost loči od ostalih branj je povezovanje literature z glasbo ter seveda sama lokacija dogajanja - ulica. Osnovni namen je popularizacija literature in promocija mladih glasbenih ustvarjalcev in poustvarjalcev. Festival je brezplačen, namenjen mimoidočim, vabljenim in vsem tistim, ki jih poulična dogajanja v starem mestnem jedru razveseljujejo.
Spremljevalni program - O'Živela knjiga: ulična čitalnica, ustvarjalne delavnice na temo knjige za otroke in odrasle, prodaja knjig po izjemno ugodnih cenah, predstavitev knjig,...

Festival Dobimo se pred Škucem predstavlja sklop brezplačnih kulturnih večerov, ki potekajo neprekinjeno že deseto let zapored v mesecu juliju. Namen festivala je s kvalitetnimi kulturnimi dogodki raznovrstnih umetniških zvrsti dopolniti in popestriti poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ljubljane. S tem razlogom vsako leto k sodelovanju z javnim povabilom povabimo številne že priznane, a tudi še neuveljavljene, vendar nadarjene in perspektivne mlade slovenske ustvarjalce, ki  si tako v okviru festivala pridobijo priložnost predstavitve in promocije. Pester festivalski program je namenjen široki javnosti, tako otrokom in mladini kot tudi odraslim z različnimi kulturnimi željami in potrebami, saj obsega glasbene, literarne, gledališke, plesne in filmske dogodke, razstave, modne performanse, ustvarjalne delavnice in »Škucevo tržnico«.


- Škucove packarije - gledališke predstave, ustvarjalne delavnice, pravljična druženja in igriva vodstva za otroke po umetniških eksponatih Galerije Škuc. Vsako soboto v mesecu januarju, februarju, novembru in decembru se dobimo ob 10. uri v Galeriji Škuc na Starem trgu 21, Ljubljana, kjer si otroci najprej ogledajo gledališko predstavo, po predstavi pa sledi ustvarjalna delavnica. Pod vodstvom izkušenih mentorjev in gledališčnikov želimo ponuditi otrokom brezplačne ustvarjalne delavnice in aktualne kvalitetne gledališke predstave, kjer lahko razvijajo ustvarjalnost, domišljijo, radovednost, estetsko zaznavanje, bralne sposobnosti in spoznavajo različne zvrsti umetnosti ter tako zdravo in kreativno preživljali svoj prosti čas.

- Festival lezbičnega in gejevskega filma je najstarejša tovrstna prireditev v Evropi, ki je v svoji dolgi zgodovini odigral pomembno vlogo na področju emancipacije tako imenovanih novih družbenih gibanj in na področju socialnega in estetskega ozaveščanja gejevske in lezbične ter širše populacije. Vsako leto poteka v začetku meseca decembra.