Dobimo se

cikel Ropotarnica: Andrea Gulli

 

Ponovno začenjamo s ciklom Ropotarnica, ki se je začel uspešno odvijati leta 2014. Nadaljevali bomo s predstavljanjem neupravičeno prezrte godbe oziroma glasbenikov, katere odlikuje prodornost, aktualnost, izvirnost in svež pristop.

 

 

 

Vabljeni ste na prvi koncert iz cikla, ki bo v ponedeljek, 26. 9. 2016, ob 20.30v Galeriji Škuc na Starem trgu 21 v Ljubljani, kjer se nam bo predstavil Andrea Gulli.

 

 

 

Andrea Gulli je kreativni italijanski glasbenik, elektrofonik, ki je dejaven v polju sodobnih umetniških praks (video art, VJ-jing, ples, gledališče), ter dejaven v krogih kreativne improvizirane glasbe. Od leta 2005 se intenzivno ukvarja z razvijanjem lastnega glasbenega izraza v improvizirani in komponirani godbi z naborom analognih/digitalnih sintez ter "musique concrete" vzorčenja, katere ustvarja ter združuje z različnimi tehnikami: field recording, live sampling, coding, sequencing analog synthesizers. Poleg naštetih tehnik je v solo projektu prisotna igra z magnetofonskimi trakovi (tape loops), tehnika, ki s svojimi nepredvidljivimi stranskimi učinki ustvarja hipnotično repetitivno ritmično zanko.

 

Andrea Gulli je član zasedb Res_et, Devil?Man, Neokarma Jooklo (Sextet, Octet, Experience), Dob Orchestra, Orkester Brez Meja/Orchestra Senza Confini, Aghe Clope, Maistah Aphrica in igra v duetu z Giorgio Pacorigom in Giovannijem Maierjem. Svoje plošče izdaja pri založbah Dobialabel, Troglosound, Qbico, Setola di Maiale, Palomar Records in Hybridalabel in koncertira po celotni Evropi.

 

Zadnjih deset let je organizator in kurator v neodvisnem kulturnem centru Dobialab v italijanskem mestecu Štarancanu.

 

 

 

Vstop na koncert  je prost.

 

Z nakupom pijače, ki bo na voljo,boste lahko tudi podprli program RopotarniceJ.

 

 

 

Koncertni cikel  Ropotarnica omogočajo: Ministrstvo za kulturo, MOL, Oddelek za kulturo in Urad RS za mladino